Tillbaka

Några råd till min k. 50+:are (om hon bara hörde)

Nedräkningen mot finalen har börjat! Nu gäller det att anpassa sig och träna så att du klarar av utmaningarna som möter dig efter på och efter femtioårsdagen!

Några goda råd från en som vet:

-Börja tidigt med träningen! Det gäller att vara i form när tiden är inne. Be att få lite presenter varje dag. Tårta till efterrätt det sista kvartalet före dagen.

 

- Bunkra inte lådvinerna för tidigt (alltså, helt omvänt till ovanstående), utan att först kolla ”Bäst-före-datum” i botten. Det kan bli surt efter annars!

 

-Kolla in de guldlänkar som du vill ha i tid och se till att de finns hemma hos din handlare när dina närmaste frågar vad du vill ha.

 

-Kolla med SMHI (www.smhi.se) var lågtrycken ligger och följ dem under året. Bli kompis med ditt lågtryck och lär dig att älska det.

 

-Börja lära in lite nya fraser, som:

-         På min tid, minsann ..

-         Jag kommer allt ihåg, jag …… tror jag …. var det inte …

-         Så kan man ju också göra, om man inte vill göra det riktigt! (Åtföljes av lämpligt minspel)

-         Ja, ja. Det där tror jag så mycket jag vill på!

-         För helvete – kom inte dragandes med det där igen! (efter en halv flaska vin, och efter klockan 2100)

-         Tro inte att du kan komma här och ………

 

-Träna på att glömma. Börja med portkoden (ger mera utomhusupplevelse). Fortsätt med pin-koden till bankkortet (spar en dj-a massa pengar) och plånboken: ”Snälla du, kan du betala för mig, jag har faktiskt glömt plånboken!? (spar ännu mer pengar)

 

-Börja med att gömma. Lite pengar här och var. Du anar inte hur glad man kan bli av att hitta en femhundring då och då. Å så mycket svårare för tjuvar!

 

-Byt namn på dina närmaste! Lite då och då! Skapar totalförvirring och irritation. Spä på med: Ja, ja Petter – du vet mycket väl att jag menar dig även om jag råkade kalla dig Gunnar. (Han hette naturligtvis inte Petter!)

 

-Städa upp efter dig! Sätt alla saker på nya ställen! Det blir snyggt och du kommer inte att hitta en grej. Man kan engagera (!) hela familjen med ett skarpt: Vem är det nu som tagit …….?

 

Med lite träning blir du snart mästare. Folk i din omgivning– inklusive dina närmaste – går respektfullt ur vägen för dig, dina år och din åldersvisdom. Age before beauty! Och kom ihåg: Bastards never die!

 

Du kommer att få mycket tid för dig själv, som du kan använda PRECIS som du vill.

 

© Torgny Bergström

Tillbaka